Over Viaeterna

Viaeterna is de naam van het bedrijf van onafhankelijk adviseur en wetenschapper
Hein van Lieverloo.

‘Via eterna’ is latijn voor ‘de eeuwige weg’.
Dat gaat over uw doel: altijd blijven verbeteren.

Na onderzoek en advies voor de drinkwaterindustrie (KWR Watercycle Research Institute, 1989-2006) en voor de voedingsmiddelenindustrie (NIZO, 2006-2008) koos ik er voor om als zelfstandige in meerdere bedrijfstakken te kunnen werken. Ondanks de evidente verschillen zijn er veel overeenkomsten tussen sectoren en het is een groot plezier om met mensen uit verschillende werelden te werken aan uitdagingen en oplossingen. NIZO en KWR zijn nu onder mijn klanten, voornamelijk voor gegevensanalyse en risicobeheersing in opdracht van klanten in de voedingsmiddelenindustrie en drinkwatervoorziening.

Ik ben van opleiding microbioloog en heb tijdens mijn werk als projectmanager, onderzoeker en adviseur veel geleerd over andere aspecten van de bedrijfsvoering in verschillende bedrijven. Mijn specialisatie is analyse en beheersing van variabiliteit en onzekerheid, een vak waarbij veel statistiek komt kijken. Ik werk waar zinvol samen met mijn strategische partners in Nederland en in de Verenigde Staten.

In 2016 ben ik op aanraden van mijn dochter docent geworden (‘zo enthousiast 🙂‘) en ik ben inmiddels verslingerd aan het doceren aan en samenwerken met studenten en collega’s van de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch (statistiek en microbiologie van processen en producten).

Viaeterna is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 17226269.
Viaeterna heeft een privacybeleid.

Hein van Lieverloo

Contact